biografie

Mijn hart is heel wild.
Maar nooit voor één mens.
Voor alle mensen.

Etty Hillesum
(1914-1943)

Ik ben opgeleid als historica en beeldend kunstenaar. In mijn projecten komt dit tot uiting in het doen van historisch onderzoek en het vertellen van verhalen waarbij het beeld een belangrijke rol speelt. Een verteller met beelden dus. In mijn werk spelen mensen, verhalen en sporen uit de geschiedenis een belangrijke rol. ‘Ik vind contact met mensen heel belangrijk en ik luister graag naar verhalen van mensen. Ook lees ik graag dagboeken en brieven. Menselijk contact ervaar ik ook door het geven van lessen, rondleidingen en het vertellen van een verhaal zoals bijvoorbeeld bij het jaarlijkse Open Joodse Huizen, waarbij ik in een intieme setting het verhaal van die plek vertel.’

Ik ben geboren in 1971 en groeide op in Steenbergen als dochter van een akkerbouwer. Op mijn 18e ging ik geschiedenis studeren in Leiden. Na mijn studie werkte ik bijna 10 jaar bij de Nederlandse Bibliotheek Dienst in Leidschendam. Daarnaast voltooide ik een studie Beeldende Kunst aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (2002-2007). Sinds 2007 werk ik aan kunst/geschiedenis projecten. Verder geef ik kunstlessen. Ook werk ik nog in een boekhandel in het centrum van Den Haag. Ik heb een grote liefde voor boeken.

Mijn interesse ligt vooral op het gebied van de Tweede Wereldoorlog en de doorwerking van deze oorlog in de levens van mensen.

Maar bovenal ben ik geïnteresseerd in de levensverhalen van mensen. Ieder heeft iets te vertellen. Ik wil mensen graag inspireren om hun verhaal te vertellen door middel van kunst: beelden maken en schrijven. Ik geef zowel lessen aan kinderen als aan senioren.

Meer lezen:

Rita Post, ‘Kunstenaar in de wijk’, interview in ‘Het Oude Centrum’, sept/okt. 2015, 7.

Levenslijnen

Filmfragment expositie ‘Wanderschaft II’ door Willem Giezeman

Artikel over de plaquette Joods Lyceum