Educatie – kunst en geschiedenis

Sinds 2014 geef ik jaarlijks in april een aantal lessen over de Tweede Wereldoorlog en de jodenvervolging op de Paul Krugerschool in de wijk Transvaal in Den Haag. Hierbij nodig ik altijd in de laatste les een tijdgetuige uit die vertelt over zijn of haar onderduikervaringen en waar de leerlingen vragen aan kunnen stellen. Dit zijn altijd zeer indrukwekkende bijeenkomsten. Tijdgetuigen waren Rolf Nihom en Hanneke Gelderblom-Lankhout. Ik vind het belangrijk dat de tijdgetuigen zich ook goed kunnen verplaatsen in de leefwereld van de kinderen nu en daar zijn deze getuigen zeer goed toe in staat. Rolf Nihom (overleden in 2015) was zelf vroeger ook leraar en Hanneke Lankhout zet zich als oud-politica nog steeds in voor vrijheid van meningsuiting en democratie.

Foto: Hristina Tasheva
Foto: Hristina Tasheva

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *