H.M.

Ik geef les aan senioren, mijn oudste leerling is 100 jaar. De serie hierboven is gemaakt door één van mijn cursistes. Het is gegroeid als een samenwerking. Ik vroeg haar foto’s mee te nemen met het idee dat ze misschien naar foto’s van vroeger haar leven kon schilderen. Ze had altijd geschilderd in haar leven en ze is ervaren in het naschilderen van beelden. Maar omdat ze vergat om haar foto-album mee te nemen maakte ik zelf maar collages als voorbeeld. Ik nam een foto van haar en plakte haar in een ander beeld. Wat zou ze beleefd hebben?

Het begon met foto’s in een supermarkt, iedereen doet tenslotte boodschappen. Maar als snel werden de avonturen van de hoofdpersoon steeds wilder.

De vrouwen in mijn lessen hebben allemaal een eigen verhaal. Een tijd waarin de rol van vrouwen vaak ingeperkt was. Hoeveel kansen kregen ze, hoeveel dromen hadden ze? Wat kwam er van die dromen uit?

Wie ben je in je leven?

Wat heb je gedaan?

Wat had je willen doen?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *