Kunstlessen bij de Sociale Tafel, Schilderswijk

Van februari tot aan de zomer van 2020 gaf ik samen met schrijfdocente Nynke Feenstra een aantal lessen waarin we beeldende- en schrijfopdrachten combineerden. Een samenwerking tussen Theater De Vaillant en KOO (kunst onderwijs organisatie). De lessen werden aangeboden aan de deelnemers van de Sociale Tafel die elke woensdag samen eten. Na de maaltijd worden activiteiten aangeboden.

Omdat na een aantal lessen covid19 toesloeg zijn we op een andere manier doorgegaan met de lessen. Via de post en met huisbezoeken stuurden de deelnemers opdrachten in. Die varieerden van ’teken je uitzicht’ tot gedichten maken en brieven schrijven.

Het resultaat was verrassend. Intieme interviews, levensverhalen en creatieve uitingen. Op een afsluitende expositie in de Vaillant werden de resultaten getoond.

Foto’s: Astrid Dekkers

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *